Galibás délután


 

Az év ezen időszaka a régi pásztoremberek számára az állatok behajtásának ideje volt. A jó pásztor egész évben gondoskodott szeretett állatairól.

November 10-én délután iskolánk udvarán sokan összegyülekeztünk és kicsiny lámpásokkal elindultunk a komlóstetői óvoda felé, ahol nagyon sokan csatlakoztak hozzánk ovisok, szülők, testvérek egyaránt. Gyönyörű volt látni a domboldalon lefelé hömpölygő sokaságot és a jócselekedetek lápásainak kicsiny fényét.

Az iskolába beérve közösen énekeltük a „Bízom benned, Uram Jézus…” kezdetű éneket és ezzel megtanultuk, hogy Jézus a mi jó pásztorunk, aki gondoskodik rólunk, vezeti az életünket, név szerint ismer bennünket, megóv a veszélyes helyzetektől és ha bajba kerülünk, mert elkóborolunk tőle, akkor utánunk jön és kiment bennünket. Ő azért is lehet a mi jó pásztorunk, mert életét adta értünk. Erről szólt a bibliai történet is, amit kivetítéssel tettünk izgalmassá a gyermekek számára.

Ezután jól megmozgattuk az egész iskolát és óvodát, mivel az volt a feladat, hogy az intézményben elrejtett állatokat keressék meg a családok. Nagy volt az izgalom, hogy minden állatot megtaláljunk. Természetesen a legügyesebb osztályok és gyermekek jutalomban részesültek.

Pihenésképpen a komlóstető óvodások ügyes néptáncát, körjátékát, valamint Zsarnay Adrián a Szinvavölgyi Néptáncegyüttes tagjának táncát tekinthettük meg. Végül pedig jöhetett a finom tea és aprósütemény.

Jó volt látni a megtelt aulát, a kicsinyek és nagyok közösségét.

Isten áldja meg a komlóstetői óvodát és a református általános iskolát!

                                                                                                                                               Béres-Csögör Orsolya

 

 

 

Garfield Alapítvány
Adószáma: 18421466-1-05


Iskolánk online könyvtári katalógusa