Események

Iskolában az erdő

 

Az idei tanévben elindult az Iskolában az erdő program, melyre bármelyik iskola regisztrálhatott. Sikerült jelentkezni intézményünknek is, így az Erdő program keretében minősített Erdészeti Erdei Iskolák erdőpedagógusai látogattak el hozzánk április 10-én. A program célja  a környezeti nevelés, a játékos ismeret és tapasztalatszerzés a fenntarthatóság jegyében. Az erdő élővilágát, környezetünk hatásait játékos formában, szemléltetés során mutatták be a gyerekeknek. A foglalkozáson az alsó tagozatos tanulóink vettek részt, évfolyamonként, külön műhelyfoglalkozás-előadás keretében. Játékos ismeretekkel, interaktív feladatokkal tették színesebbé a környezetvédelmi előadást. Erdőpedagógiai csomaggal is kedveskedtek előadóink, mely megteremti a lehetőséget, hogy jobban elmélyülhessenek a gyerekek ebben a témakörben. Rovarhotel összeszerelése, és kiállítása is megvalósult iskolánk ÖKO udvarán a programnak köszönhetően. Nagyon köszönjük a lehetőséget, s a továbbiakban is szeretnénk a szoros kapcsolatot ápolni a Csanyiki Erdészház Erdészeti Iskolával.

   

A Gedeon Társaság látogatása iskolánkban

 

2024. április 9-én a reggeli áhítat keretében a Gedeon Társaság látogatta meg iskolánkat.

Az amerikai gyökerű szervezet az Újszövetséget és a Zsoltárok könyvét tartalmazó kiadványát kisebb és nagyobb formátumban is ingyenesen terjeszti kórházakban, börtönökben, katonák között és szállodákban is.
Iskolánkban felső tagozatos diákjaink vihettek haza magukkal egy kis kék Újszövetséget és a Zsoltárok könyvét.
Reménységünk, hogy ezeket a Bibliákat otthon is kinyitják és akár szüleikkel együtt is olvassák!
Legyen áldás rajta!

Robotika szakkörökön vettek részt diákjaink a Lévay József Református Gimnáziumban

 

Az iskolánk és a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon együttműködési megállapodást kötött a két intézményben folyó robotika oktatás azonos elvek szerinti megvalósításáról. Igazgatónk, Dr. Ábrám Tibor úr közbenjárásával lehetőségünk nyílt arra, hogy szakköröseink minden második héten egy két tanórás foglalkozásra igazi gimnáziumi diáknak érezhessék magukat négy alkalommal. Szilágyi Benjámin tanár úr vezetésével a robotika alapjaival ismerkedtek a gyerekek. A témakörök a 3D környezetben való tervezés és nyomtatás, a micro:Bit mikrokontroller programozása és a lézervágás volt. Négy érdeklődő alsó tagozatos tanuló is lehetőséget kapott a részvételre Mihály-Koseczky Erika tanítónő kíséretében. A felsős diákok Veres Zoltán tanár úr vezényletével voltak jelen a látogatások során.

A gyerekek nagy élvezettel hallgatták az előadásokat és próbálták ki frissen megszerzett tudásukat. A gimnázium jól felszerelt szakköri helyiségében megtalálható a 3D nyomtatás minden berendezése, a precíz vágásokhoz használt lézervágó és a programozási ismeretek elsajátításához szükséges kontrollerek számos darabja, valamint az ezeket kiszolgáló laptopok is.

A foglalkozások végeztével, a hazaút során csillogó szemekkel beszélgettek a gyerekek a tapasztalataikról. Szakkörvezető tanár úr elismerően szólt a diákjaink ügyességéről, és felkészültségükről egyaránt. Fegyelmezetten, de mindig jó hangulatban dolgoztak.

Egy kedves gesztust is tettek a Lévay tanárai az általános iskola felé. Határozatlan időre kölcsön adtak két XYZprinting Da Vinci MiniMaker 3D nyomtatót, hogy az idei tanév még hátralévő részében és az elkövetkező tanévekben a saját intézményünkben használhassuk a gépeket. A későbbiekben lehetőséget kaptunk arra is, hogy a Lévay műhelyében oktathassuk a diákjaikat.

 

A MiNap cikke:

 

 

Ünnepi megemlékezés

 

A március 15-ei ünnepségen iskolánk 5.a osztályos diákjai készültek az ünnepi műsorral. Versekkel, zenei anyaggal idézték fel történelmünknek ezt a napját.  Megemlékeztünk a forradalom és szabadságharc hőseiről, és fontos eseményeket ismertettünk meg a diákokkal ebből az időszakból. A megemlékezés során hangsúlyoztuk a nemzeti összetartozás fontosságát és azokat az értékeket, amelyekért a magyarok küzdöttek és áldoztak az 1848-49-es forradalom és szabadságharc idején.

Tehetséggondozás A-tól Z-ig

 

            A Komlóstetői Tehetségsegítő Tanács célul tűzte ki a tehetséges fiatalok adottságainak felismerését, gondozását. Ennek keretében 2024. március 1-jén a Komlóstetői Tehetségsegítő Tanács, a Komlóstetői Református Általános Iskola és a MIÓVI Szeder Úti Tagóvoda szervezésében asztalitenisz bemutató és kerekasztal beszélgetés valósult meg Jónyer István, négyszeres Világ- és Európa Bajnok asztaliteniszező játékán és életén keresztül.

            Az élvezetes bemutató után kerekasztal beszélgetés vette kezdetét, ahol Ábrám Tibor igazgató úr vezetésével Jónyer István, Sarka Ferenc (a Magyar Tehetséggondozó Társaság alelnöke) és Plaszkóné Ferkovics Karolina (a Református Országos Értékteremtő Tehetségközpont tagintézmény-vezetője) beszélgettek a tehetséggondozás jelentőségéről.

            Jónyer István életét megismerve láthattuk, milyen lényeges már iskolás korban felismerni, majd a megfelelő környezettel, eszközökkel, háttérrel ápolni, gondozni, fejleszteni a gyermekben lévő tehetséget.

 

Zümi és a robotok, iskolaelőkészítő foglalkozás

 

Február 23-án óvodások és szüleik látogattak el iskolánkba, hogy részt vegyenek egy rendhagyó digitális kultúra órán.

Mihály-Koseczky Erika tanító néni a robotika rejtelmeibe avatta be a leendő iskolás gyerekeket. A foglalkozáson egy izgalmas mese után többek között szó esett a robotika mindennapi életünkben elfoglalt helyéről, a fejlődési- és fejlesztési irányokról is. Kis játékos feladat kapcsán a gyerekek Erika nénivel és Zoli bácsival programozhattak BB típusú BeeBotokat, amelyeket egy megadott pályán kellett elvezetni a kitűzött célállomásig.

 A gyerekek megismerkedhettek a 3D nyomtatással is.

Iskolánk az elmúlt évben IKT eszközök beszerzésére meghirdetett pályázaton elnyert egy Prusa i3 MK3S+ nyomtatót. Jelenleg a robotika szakkörös tanulóink vették birtokukba. 3D modelleket terveznek, szeletelnek és készítenek elő nyomtatásra, majd a terveiket meg is valósítják a 3D nyomtatási technológia segítségével. Igazi, kézbe fogható tárgyakat készítenek, amit haza is vihetnek magukkal.

Az óvodások Veres Zoltán tanár úr előadásából megtudhatták, hogy hogyan dolgozik a nyomtató, milyen anyagot használ a munkához, az miből van és hogyan lesz belőle tárgy. Egy mintadarabot is elkészítettünk, amíg a foglalkozás véget nem ért. Egy igazi síp kis gazdái lehettek mindannyian. Az ajándéknak nagyon örültek, ki is próbálták. Zengett az iskola a hangos sípolástól.

A gyerekek nagy örömmel és érdeklődéssel vettek részt a bemutató előadásokon.
Az eseményen készült képeket az alábbi albumra kattintva tekinthetik meg.

 

Farsang 2024

 

Február 9-én maskarák színes forgatagában egy csodás, felejthetetlen élményekkel teli délutánt tölthettünk együtt.

Köszönettel tartozunk minden óvodás és iskolás jelmezesnek, akik hatalmas kreativitással és lelkesedéssel léptek be álarcuk mögé, s magukkal hozták egy kis csoda világát. Csoportos produkcióink szereplői, legyenek azok kalózok, cowboyok, bankrablók, vagy akár egzotikus országok táncosai, osztályaikkal közösen varázslatos atmoszférát teremtettek. Köszönet a nyolcadik osztálynak, hogy keringőjükkel megható pillanatokat szereztek mindannyiunknak.

Hálás köszönet a szülőknek, akik jelenlétükkel, felajánlásaikkal teljessé, felejthetetlenné tették ezt a napot.

A farsangon készült képeket az alábbi albumokra kattintva tekinthetik meg.

 

 

 

 

 

 

Süni az őszi erdőben

 

A Komlóstetői Református Általános Iskolában megrendezésre kerülő első sulikóstoló foglalkozáson Zümi, a méhecske és kis barátai vezették körbe a nagycsoportos óvodásokat a lakóhelyükön, a Meseerdőben. Daltanulás, mozgásos és ügyességi feladatok, valamint mondókázás mellett a kicsik a környezettudatos magatartás alapjait is elsajátíthatták. A jó hangulatú foglalkozás során a gyerekek és a szülők megismerkedhettek a leendő elsős tanító nénikkel, kötetlen beszélgetés és szeretet vendégség zárta a programot. A következő sulikóstoló foglalkozás Zümi karácsonya címmel 2023. december 15-én kerül megrendezésre 16:15-től.
Szeretettel várunk minden leendő első osztályos óvodást és a szüleiket!

A foglalkozáson készült képeket az alábbi albumra kattintva tekinthetik meg.

 

Mikulás túra

 

Meseországba utazott az alsó tagozat december 4-én a mikulásvonattal. A lillafüredi állomáson mintha Disneylandbe érkeztünk volna meg. Szólt a zene, mindenki táncolt, a színpadon énekeltek a mesefigurák. Csoportokba osztva, kísérőinkkel léptünk át a Mesebirodalom kapuján, hogy ellátogathassunk a négy helyszínre: a hatalmas iglu sátrakba, ahol a meseszereplők vidám előadásokkal szórakoztattak bennünket. A mesebeli utazás legizgalmasabb pillanata az volt, amikor a gyerekek találkozhattak a Mikulással. Itt kapta meg mindenki az ajándékát, a mikuláscsomagot, telis-tele finomságokkal.

Hálásan köszönjük Gazdusné Pankucsi Katalin önkormányzati képviselőnek és Bajusz Gábor képviselő úrnak, hogy lehetővé tették a kirándulást.

                                                                                                                                                            Pecsétné Répás Andrea

                                                                                                                                                      alsós munkaközösség – vezető

Az eseményen készült képeket az alábbi albumra kattintva tekinthetik meg.

 

 

 

Komlósi Tücsök Tanoda

2018. november 21-én délután a kis “tücsök tanoncok” sikeresen teljesítették a próbákat, azaz számot adtak ügyességükről, bátorságukról. A játékos feladatok az iskolai munkát elősegítő képességeik fejlesztésére irányultak, de elsősorban a mozgás fejlesztésére.

 

 
Failed to get data. Error:
The provided ID does not match any albums.

 

 

2018 méter futás

 
Failed to get data. Error:
The provided ID does not match any albums.

 

Nyári Tábor 2018

(EFOP 3.3.5-17)

Véget ért a 2018-as Nyári Tábor 

A nyári napközis tábort az egészséges életmód és a közlekedési ismeretek jegyében állították össze a nevelők. Igyekeztek olyan játékokat és feladatokat választani, hogy mindenki találjon a számára megfelelőt, amelyben jól érezheti magát. Bejártuk az iskola környékét is,  játszótér, erdő, Komlóstető utcái. Az Avalon Park és a Factory felejthetetlen pillanatokat szerzett a gyerekeknek. Az Avasi Kilátóból beláttuk az egész várost, ahol élünk. Sport, játék, kézműves foglalkozás mind belefért a napi programunkba. Fáradtan, de sok kellemes élménnyel gazdagodva  tértünk haza. Fantasztikusan jó volt a tábor!

Reméljük, hogy jövőre is újra átélhetjük ezeket a csodálatos élményeket.

 

 
Failed to get data. Error:
The provided ID does not match any albums.

 

Nyári Tábor 2018 (EFOP 3.3.5-17)

 

 

Osztálykirándulások 2018-ban

 

 

Boldogkő Vára (4.a)

A legenda szerint hét tündér, hét kérője kerek hét esztendeig építette Boldogkő várát IV. Béla magyar király uralkodása idején. Udvarhölgyek, kóbor lovagok időutazásra invitálják a látogatót. Örök élményt nyújtó osztálykirándulás. A 4.a rendhagyó történelem órán bejárta a várat, majd interaktív foglalkozásokon vett részt a Tekergő népzenei együttessel, a Naszály kézműves udvar mestereivel és a Kóbor lovagokkal. Honfoglalás-kori elődeink harci kultúráját a Csallóközi Lovasíjászok mutatták be a gyerekeknek.

 

 

 
Failed to get data. Error:
The provided ID does not match any albums.

 

Hamisítatlan középkori időutazás, igazi forgatag amely felkap, magával ragad!

2018.05.31

Gondol Gyuláné / Nagy Mónika

 

 Budapest Andrássy Élményközpont (7.a)

 
Failed to get data. Error:
The provided ID does not match any albums.

 

7.a (Budapest Andrássy Élményközpont)

 

30 éves az iskola

VERSEK:

         Szlivka Mihály – Szlivka Miklós:   Köszöntelek iskolám

          Sütő Doroti:  Osztályunk

          Kis Dorottya:  Egy iskolás napja

 

Március 15 (Google Fényképek link)

 

meghivo bal

Alapítványi bál