Lelki alkalmaink


 

Pünkösd:

2024. május 17-én tartottuk az iskola pünkösdi istentiszteletét, melyen az ünnepi éneklésben Balogh Sándor Egon diákunk gitározással gazdagította a dicsőítést, mely Benedek Elek: Pünkösdi harangok című versének megzenésített változata volt.

Az igei üzenet arról szólt, hogy milyen lélek lakik bennünk. Lufik segítségével mutattuk be, hogy két, látszólag egyformának tűnő emberi élet is lehet nagyon különböző. Az egyik lufiban sima levegő volt, a másikban hélium. Amikor elengedtük őket, kiderült a gyerekek számára, hogy a sima levegőt tartalmazó lufi nem tudott a magasba emelkedni, míg a héliumos igen. Ez utóbbi jelképezte Isten Szentlelkét, melyből kész adni nekünk is, hogy belülről megváltozva Jézus lelkületűek tudjunk lenni. Ha mi, magunk megváltozunk, akkor fogjuk majd azt tapasztalni, hogy a világ is lehet jobb körülöttünk.

Hittanverseny:

Június 5-én, szerdán az alsó tagozatosok számára hittanversenyt rendeztünk, melyen 32 alsós diák vett részt vegyes csapatokban. Közös énekléssel, Judit néni köszöntőjével kezdtük az alkalmat, melyen minden csapat választhatott magának egy nevet. Kémes játék, Góliát dobálós feladat, pantomimes bibliaismereti feladat, taktilis játékok gazdagították az együtt töltött időt, mely reménység szerint szép emlék lesz a gyermekek számára.

  1. helyezett csapat: BAJNOKOK: Vizsolyi-Szabó Lilla, Torma Fanni, Dósa Ákos Hunor, Mészáros Ábel
  2. helyezett csapat: SZERETETHÍD: Varga Dominik, Majoros Mira, Kmetty Nóra, Balogh Kevin
  3. helyezett csapat: HITTANOSOK: Csibrán Vanda, Balogh Zsanett, Ádám Dóra, Lakatos Eisa

Gratulálunk nekik!

A hittanversenyen készült képeket pedagógusaink készítették.

Garfield Alapítvány
Adószáma: 18421466-1-05


Iskolánk online könyvtári katalógusa